De witgoed reparatie specialisten van Brabant en Amsterdam!
Hulp nodig? Plan een reparatie of stuur ons een berichtje via het formulier.

Airco montage uitleg

Wilt u uw airco systeem laten plaatsen?

Airco montage uitleg

Wilt u uw systeem laten plaatsen door Schenk en Van Dijk Technische Dienst? klik dan rechts bij uw uitgezochte airco op (incl standaard montage).

Voldoet de installatie niet aan de hieronder aangegeven voorwaarden neem dan contact op met Schenk en Van Dijk Technische Dienst voor een montage op maat.

Bij een standaard installatie moet u rekening houden met de volgende punten:

Koelleiding

Heeft u voldoende aan de standaard 3 meter koelleiding ? (lengte van binnen naar buitenunit) indien u meerdere meters nodig heeft dan worden deze tegen een geringe meerprijs op maat gemaakt .

Muurbeugel

Kan de buitenunit staan op een platte dak of grond, of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden, de unit word dan op lichte rubberen dragers geplaatst. Een muurbeugel voor muurbevestiging is meerprijs.

Afwerking

Voor het afwerken van uw systeem zijn er afwerkgoten, tegen een geringe meerprijs werken wij uw airco leiding netjes af.

Elektra

Aan de buitenunit van de airco zit er aan de rechterzijde +- 3 meter netsnoer vast, binnen dit bereik dient buiten een geaard stopcontact/lasdoos te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. wilt u stroom laten doortrekken naar een stroompunt in de buurt of in huis laten brengen dan rekenen wij hiervoor € 50,- tot 5 meter

Doorvoer

De doorvoer naar buiten is uiteraard inbegrepen, we kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc.), alleen bij beton/gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen, dit moet namelijk watergekoeld geboord worden. Als een airco gemonteerd wordt en de leiding moet door het dak! dan heeft u een dakdoorvoer nodig dit kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. dit geld voor daken gelegd met bitumen, epdm en of dakleer.

Condensafvoer

Iedere split unit onttrekt vocht uit de te koelen ruimte ,deze slaat hij op in een condens bakje in de binnenunit, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang, deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten. Als dit geen optie is bij u en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven(dak/afvoer) pompt dit is een meerprijs.

Hoogte

Bij bepaalde systemen en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder (±5 meter) de buitenunits naar boven te brengen (dit geld voor alle units), in goed overleg met u overleggen we dan de opties , dit kunt u aangeven bij uw bestelling . HEEFT U EEN DAKKAPEL MELD DIT DAN.

Opties

Bij een groot deel van onze systemen uit onze assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals wifi, indien dit niet standaard bij het airco systeem is meegeleverd dan monteren wij de module bij installatie tegen meerprijs in, het instellen van de wifi en downloaden van de app dient u zelf zorg voor te dragen, dit kan namelijk enige tijd in beslag nemen.

Mocht uw situatie anders zijn als hierboven omschreven of indien u meer materialen nodig heeft dan standaard mee geleverd laat u ons dit dan weten. 

20km va Breda daarbuiten €1.20 per KM.

Dit voorkomt verrassingen achteraf en weet u precies hoeveel de totaalprijs is voor de complete installatie. Bovenstaande installatie materialen gelden alleen bij airco’s die u heeft gekocht bij Schenk en Van Dijk Technische Dienst.

Heeft u al gekeken bij Montage standaard? en is uw situatie anders!. U heeft bijvoorbeeld 6 meter koelleiding nodig, een condenspomp voor uw condenswater, verzwaarde opstelbalken voor de buitenunit op het platte dak of heeft u een daktoevoer nodig omdat u uw buitenunit graag op het dak wilt laten plaatsen. neem dan vrijblijvend contact met ons op ook voor kantoren en huizen.

× Stuur een appje!